„Belépő” – TÁMOP-5.3.3.-13/1-2014-0012


”Belépő” – Közterületen élő hajléktalanok segítése lakhatással és a munkavégzéshez szükséges kompetenciák fejlesztésével” projekt

 

A Periféria Egyesület közel 20 éve végez szociális munkát hajléktalan emberek körében, Nyíregyháza MJV területén.  A fedél nélküli emberek minél hatékonyabb segítése érdekében a szervezet sikerrel pályázott Európai Uniós támogatásra, melynek segítségével valósítja meg ”Belépő” – Közterületen élő hajléktalanok segítése lakhatással és a munkavégzéshez szükséges kompetenciák fejlesztésével” című,TÁMOP-5.3.3-13/1-2014-0012 jelű pályázatát 2014. szeptember 1. – 2015. október 31. között.

A projekt célja, hogy gyökeres és tartós fejlődést érjen el a pályázatba bevont személyek életminőségében és hatékony segítséget nyújtson a hajléktalanságból való kilépés elérésére.

A projekt elemeit és tevékenységeit a Periféria Egyesület sokéves tapasztalatai alapján állította össze, melyek során a bevont személyek támogatott lakhatásba kerülnek, készségfejlesztő csoportfoglalkozásokon, képzéseken vesznek részt, melyek javítanak munkaerő-piaci esélyeiken. A projekt megvalósítása során szociális munkások nyújtanak segítséget a célcsoportnak, felmerülő problémák megoldásában.

 

A projektet az Európai Unió támogatja, melynek összköltsége: 37 518 160 Ft

 

A projektünkről készült kisfilm megtekinthető:  https://youtu.be/VUInCEZijso